در حقیقت نازایی بدین معناست که فرد یکسال نزدیکی بدون جلوگیری داشته باشد و نتواند باردار شود البته این مورد به دو قسمت تقسیم می شود، افرادی که زیر سی و پنج سال هستند و افرادی که بالای سی و پنج سال سن دارند.
افرادی که زیر سی و پنج سال سن دارند در واقع بایستی یکسال نزدیکی بدون جلوگیری داشته باشند و پس از یکسال این افراد توسط متخصص زنان و زایمان بررسی شوند، اما افرادی که بالای سی و پنج سال، به علت اینکه با افزایش سن ذخیره تخمدان پایین می آید و احتمال باروری در این افراد کاهش پیدا می کند، لذا بهتر است پس از شش ماه این افراد مورد بررسی قرار گیرند.
شیوع نازایی
در حقیقت بین هفت زوجی که ازدواج می کنند تقریبا یک زوج دچار مشکلات نازایی می شوند و از این مقدار بعد از یکسال حدودا هشتاد و پنج تا نود درصد زوجین باردار می شوند و از بین ده درصدی که باقی می ماند پس از دو سال حدود پنجاه درصد آن ها بارور می شوند و از بین تنها پنج درصد آن ها باقی می ماند که قادر به باروری نخواهند بود.
علل نازایی
نازایی دلایل مختلفی دارد و سی درصد از نازایی ها مرتبط با مردان و هفتاد درصد مرتبط با زنان می باشد. حال این هفتاد درصد به دلایل مختلفی ایجاد می شود که بیست و پنج درصد آن ها مرتبط با علل تخمدانی و بیست درصد آن مرتبط با لوله های رحمی و ده درصد آن مرتبط به دلیل مشکلات حفره رحم می باشد.
روش های تشخیص ناباروری
روش های تشخیصی متعددی وجود دارد. یکی از مهمترین مواردی که بایستی به آن دقت نمایید این است که، نازایی دو طرفه است. زمانی زوجی به دلیل نازایی به متخصص زنان و زایمان مراجعه می نمایید بایستی هر دو طرف بررسی شوند، در مرحله اولیه زمانی که زوجین به پزشک مراجعه می کند ابتدا بایستی یک آزمایش اسپرم برای مرد تجویز شود تا صورت گیرد و سپس زن را از لحاظ تخمدانی بایستی بررسی نمود و یک سونوگرافی واژینال در این زمینه می تواند به تشخیص مشکلات تخمدانی کمک نمایید و بهتر است بدانید که از طریق سونوگرافی واژینال می توان ذخیره تخمدان را مشخص نمود.
یکی دیگر از روش های تشخیصی، انجام آزمایش های هورمونی است که در این آزمایش ها حتما بایستی به بررسی های تیروئید و هورمون پرولاکتین (این هورمون می تواند موجب نازایی شود) پرداخت.
در این بین یکی از آزمایشاتی که بسیار مهم است، آزمایش AMH یا آزمایش ذخیره تخمدان است و پس از این مرحله حتما بایستی بررسی لوله های رحمی صورت گیرد که این امر به وسیله عکس رنگی برای بیمار درخواست می شود. همچنین انجام یک نمونه تست پاپ اسمیر از دهانه رحم می توانند به تشخیص علل نازایی کمک نمایید. در نهایت با تشخیص علت نازایی می توان به درمان ناباروری پرداخت.
ذخیره تخمدانی به چند طریق بررسی می شود؟
در حقیقت هر انسانی با ذخیره تخمدانی متولد می شود، جالب است بدانید که ذخیره تخمدانی تحت تاثیر هیچ گونه رژیم غذایی نیست، اما موردی که در حال حاضر بر روی آن تحقیق می کنند این است که امواج رادیویی و استرس ممکن است بر روی آن ها تاثیر بگذارد ولی تا به امروز طبق تحقیقات انجام شده این مورد به اثبات نرسیده است. جالب است بدانید که ذخایر تخمدانی ژنتیکی است و تنها با سونوگرافی و آزمایش AMH می توان به بررسی ذخایر تخمدانی پرداخت.
نازایی به دنبال جلوگیری از بارداری
یکی از سوالات شایع در میان زوج های جوان این است که آیا احتمال نازایی با وجود چندین سال جلوگیری از بارداری وجود دارد؟
جالب است بدانید که با افزایش سن درصد بارداری کاهش می یابد، ضمن اینکه در طول زندگی مشترک احتمال اینکه زنان دچار بیماری های زنان از جمله عفونت واژینال شوند، وجود دارد و این عفونت ممکن است به داخل رحم صعود پیدا کند و لوله های رحم را درگیر نمایید و این خود می تواند سبب چسبندگی لوله و انسداد آن شود و این خود درصد نازایی را صد در صد افزایش می دهد.
کلام آخر
مادر شدن غیر ممکن نیست و هر انسانی می تواند با درمان بیماری های خود باردار شود. در صورتی که به هر دلیل تا به امروز نتوانسته اید باردار شوید می توانید با مراجعه به فوق تخصص نازایی با درمان به موقع بیماری خود بارور شوید. لذا در صورتی که در این مورد سوالی دارید می توانید با ما تماس بگیرید یا به قسمت انتهای صفحه مورد نظر مراجعه نمایید و سوالات خود را از دکتر شبنم سالمی بپرسید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین جراح زیبایی زنان در اهواز مراجعه نمایید.
با سلام
۲۸ سالمه و همسرم ۲۹ سال.حدود یکسال اقدام به بارداری کردیم ولی نشده.پریودی نامنظم داشتم که با مصرف قرص دوفاستون تنظیم شده تنبلی تخمدان داشتم متفورمین و لتروزل مصرف کردم بعد از چند ماه تمام سونو و آزمایشام خوب بود ولی همسرم تازه رفته آزمایش که همه چیزش خوب بوده ولی تحرک اسپرمش کم بود ولی سونو کامل داد هیچ مشکلی نداشت. دوس دارم سریع باردار بشم چه پیشنهادی برامون دارید .لطفا بگید که هرچه سریعتر اقدامات لازم رو انجام بدم .
سلام
بهتر است تمامی آزمایشات خود و همسرتان را برای بررسی دقیق تر به پزشک متخصص نشان دهید تا در نهایت روش درمانی مناسب برای شما انجام شود. زیرا هر کدام از روش های درمانی با توجه به وضعیت جسمی افراد و مشکلات آن ها متفاوت می باشد و انتخاب روش درمان نیازمند بررسی های بسیار دقیق خواهد داشت
با سلام
من ۱۹ سالمه و همسرم ۲۷ ساله سه سالی هست که اقدام به بارداری کردیم ابتدا که برای بارداری رفتم بعد از سونو گفتند که درون رحم و دهانه رحم فولیکول های ریز ای وجود داره که این بعد از پریودی نامنظم داشتم بعد از چند دوره پروژسترون پریودیم منظم شد دوباره آزمایش دادم گفتند که تیروئید دارم تیروئید چند دوره آزمایش دادم گفتن تیروئیدم برطرف شده بعد آزمایش های هورمونی و تمام آزمایشاتی که مختصر برای زنان هستند رو انجام دادم گفتن که هیچ مشکلی وجود نداره حتی آزمایش اسپرم همسرم هم انجام داد گفتن که مشکلی نداشت بعد از اون چهار دوره لتروزول و آمپول مصرف کردم بعدش سه دوره پودر اینوفولیک مصرف کردم گفته باشم که در این دورهها قرص متفورمین یا گلای وانس ترک نشد و الانم چند روزی میشه که عکس رنگی گرفتم از رحم ولی اونم هیچ مشکلی نداشتم الان موندم که چه جور مشکلیه که من باردار نمیشم اگه میشه در این مورد منو راهنمایی کند
باید از نزدیک بررسی بشید