ممکن است بعضی از خانم ها در زمانی که در سال های باروری قرار دارند فیبروم هایی داخل رحم آن ها رشد کند که باعث ایجاد مشکلاتی در شخص می گردد اما در واقع این فیبروم ها رشد غیر سرطانی دارد. و نیاز به انجام جراحی برای خارج کردن این فیبروم ها باشد. این جراحی میومکتومی یا لیومیوم نامیده می شود. این فیبروم ها که در سنین مختلف ظاهر می شوند باید حتماً از رحم خانم ها خارج گردند. و پس از آن مراحل بازسازی رحم طی شود. بهتر است بدانید در این روش پزشک کل رحم خانم ها را خارج نکرده و تنها فیبرم های ایجاد شده را تخلیه می نماید.
میومکتومی چیست؟
برای درمان فیبروم رحم با استفاده از جراحی میومکتومی باید حتماً به پزشک متخصص زنان یا فوق تخصص نازایی مراجعه کنید. این پزشکان بعد از انجام آزمایشات و معاینات مورد نیاز بهترین روش را با توجه به تعداد فیبروم های داخل رحم و وضعیت فرد مشخص می کنند.
انواع میومکتومی
جراحی میومکتومی شکمی
این روش که با نام لاپاراتومی نیز شناخته می شود با برشی عمودی یا افقی در قسمت زیر حفره لگن صورت می گیرد. برای انجام این جراحی برشی را در ناحیه پایین شکم ایجاد می کنند و پس از دسترسی به رحم فیبروم های ایجاد شده را خارج می نماید.
جراحی میومکتومی رباتیک یا لاپاراسکوپی
این روش باید حتماً توسط فوق تخصص نازایی انجام شود که روشی کم تهاجمی و ایمن می باشد. برای انجام این عمل برشی در ناحیه شکم ایجاد می کنند و از طریق برش ایجاد شده فیبروم های رحمی خارج می گردد. البته جراحی میومکتومی رباتیک با جراحی میومکتومی لاپاراسکوپی تفاوت هایی خواهد داشت که مهم ترین این تفاوتها عبارت است از:
- در میومکتومی رباتیک پس از ایجاد برش کوچک بر روی شکم ابزار خاص مربوط به این روش را وارد بدن می کنند. و پزشک با استفاده از کنسولی جداگانه حرکت ابزار را مشاهده کرده و فیبروم ها را خارج می کند.
- در روش جراحی میومکتومی لاپاراسکوپی برشی در نزدیکی ناف بیمار ایجاد می گردد. و لاپاراسکوپ مورد نظر طریق برش ایجاد شده وارد بدن شخص شده و جراحی انجام می شود.
جراحی میومکتومی هیستروسکوپی
جراحی میومکتومی هیستروسکوپی زمانی انجام می شود که فیبروم های رحمی در حفره های رحمی بسیار بالا رفته باشند و از بیماری های شایع زنان است. در این زمان متخصص زنان ابزاری را از داخل لوله واژن وارد رحم کرده و فیبروم ها را از بین می برد.
فیبروم رحم
دلایل بروز فیبروم رحم
- تغییرات ژنتیکی
- هورمون ها
- ماتریکس خارج سلولی
- فاکتورهای رشد
- قاعدگی در سنین پایین
- کمبود ویتامین D
- افزایش وزن
راه تشخیص فیبروم رحم
- سونوگرافی
- تست های آزمایشگاهی
- تست های تصویربرداری MRI
- هیسترکتومی
- هیستروسالپنگوگرافی
- هیستروسکوپی
جراحی میومکتومی چه زمانی انجام میشود؟
معمولاً وجود فیبروم ها در داخل رحم خانم ها با علائمی همراه می باشد که این علائم می تواند فرد را نسبت به وجود بیماری آگاه کند. از جمله شایع ترین علائم فیبروم رحمی عبارت است از:
دلایل انجام میومکتومی
در صورتی که خانم ها دچار فیبروم رحمی باشند نمی توانند باردار شوند. پس باید با انجام عمل میومکتومی این مشکل را برطرف کرده و پس از بازسازی رحم برای بارداری اقدام نمایند.
بهترین جراح میومکتومی
در صورتی که دچار فیبروم های رحمی هستید باید حتماً به پزشک متخصص زنان و فوق تخصص نازایی مراجعه کنید. در این زمان پزشک برای شما جراحی میومکتومی را تجویز می نماید. البته در بعضی از افراد فیبروم های رحمی علائم خاصی ندارند و معمولاً پزشک متخصص برای درمان آن ها داروهایی را تجویز می کند.
مزایای جراحی میومکتومی
از مهم ترین مزایای که این جراحی به همراه دارد آن است که بیمار می تواند پس از انجام جراحی باردار شود. زیرا هیچ آسیبی به رحم وارد نمی کند و زمانی که مشکلات ایجاد شده به دلیل فیبروم های رحمی برطرف شود امکان باروری در بیماران افزایش پیدا می کند. در مورد درمان فیبروم رحمی بیشتر بدانید.
مراقبت های قبل از میومکتومی
- ۸ ساعت قبل از جراحی از مصرف آب و غذا بپرهیزید و در زمان جراحی ناشتا باشید.
- اگر بیماری خاصی دارید یا داروهایی را مصرف می نمایید به پزشک اطلاع دهید.
- از مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون می شود مانند آسپرین بپرهیزید.
- به دلیل اینکه جراحی به صورت بیهوشی عمومی انجام می شود حتما یک همراه داشته باشید.
مراقبت های بعد از میومکتومی
- از مسکن های تجویز شده برای کاهش درد و از آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت طبق دستور پزشک استفاده نمایید.
- از انجام فعالیت های سنگین بلند کردن اجسام یا ورزش کردن بپرهیزید.
- محل جراحی را به صورت مرتب ضدعفونی نمایید.
- لکه بینی پس از جراحی میومکتومی کاملا طبیعی می باشد پس نگران نباشید.
- به مدت یک هفته از دوش گرفتن خودداری کنید.
خطرات جراحی میومکتومی چیست؟
انجام این جراحی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است و باید حتماً توسط پزشک متخصص زنان و فوق تخصص نازایی که تجربه و مهارت کافی در انجام آن را دارد صورت بگیرد. اما اگر میومکتومی را توسط افراد بی تجربه انجام شود ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد که این خطرات شامل موارد زیر می باشد. یک متخصص با تجربه در این زمینه قبل از انجام جراحی داروهایی را تجویز می کند. که باعث افزایش سلول های خونی می گردد، تا برای افرادی که کم خونی دارند در حین انجام جراحی مشکلی ایجاد نشود. همچنین همچنین سعی می کند روش هایی را استفاده نمایید که خونریزی پایینی دارد.
در هنگام جراحی میومکتومی احتمال چسبندگی خارج از رحم وجود دارد. بنابراین بهتر است جراحی به روش میومکتومی لاپاراسکوپی انجام شود تا از بروز چسبندگی جلوگیری شود. دقت داشته باشید که جراحی باید در مکانی استریل و ضدعفونی شده انجام شود در غیر این صورت ممکن است بیمار دچار عفونت لگنی گردد. پزشک باید روشی را انتخاب نماید که کمترین آسیب را به رحم وارد کند تا خطری برای بارداری و زایمان شخص وجود نداشته باشد.
آیا میومکتومی برای بارداری خطرناک است؟
بسیاری از خانم ها زمانی که دچار فیبروم رحمی می گردند نگران و آشفته خواهند شد زیرا تصور می کنند این بیماری برای بارداری آن ها خطرناک می باشد. اما اگر درمان توسط متخصص زنان و زایمان انجام شود و تا درمان کامل ارتباط با پزشک به درستی برقرار شود. خطری برای بارداری وجود نخواهد داشت.
نتیجه گیری
میومکتومی در واقع نوعی جراحی می باشد که برای درمان فیبروم رحم مورد استفاده قرار می گیرد. این جراحی توسط پزشک متخصص زنان و فوق تخصص نازایی به روش های مختلف مانند میومکتومی شکمی، لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی انجام می شود.
۰ دیدگاه