برخی از زنان در سنین باروری از انواع روش های پیشگیری از بارداری استفاده می کنند، با این حال نیمی از بارداری ها ناخواسته است. وقتی به فرد به انتخاب روش پیشگیری از بارداری کمک می شود، باید متغیرهای مختلفی را مدنظر قرار داد.
اثربخشی روش مورد استفاده به مصرف درست بستگی دارد. بیمارانی که از روش های متفاوتی استفاده کرده اند. باید در مورد ترجیح آن ها در مورد روش مورد استفاده کنونی برای پیش بینی اثربخشی کمک گرفته شود.
تاریخچه شخصی و خانوادگی پزشکی می تواند در انتخاب روش مناسب کمک کننده باشد. بعضی از موضوعات خاص پزشکی ممکن است یک فرد را در معرض خطر قرار دهد. در حالی که برای فرد دیگر سودمند باشد. تاریخچه جنسی بیمار و ارزیابی خطر آن یک نقش مهم در انتخاب روش پیشگیری و آموزش در مورد استفاده از روش های پیشگیری ایفا می کند.
روش های پیشگیری از بارداری
روش های فیزیکی شامل کاندوم زن و مرد، دیافراگم و کلاهک سرویکس می باشد. دیافراگم و کلاهک سرویکس باید توسط یک متخصص تجویز و قرار داده شود و تا بعد از ۶ تا ۸ ساعت بعد از نزدیکی برای موثر بودن باید خارج شود. کاندوم مردانه که به صورت بدون تجویز خریداری می شود. دارای اثرات سودبخش برای جلوگیری از انتقال STIS عفونت های منتقله جنسی است.
روش های هورمونی ترکیبی پیشگیری از بارداری که شایع ترین روش های پیشگیری از بارداری است. به طور معمول شامل مقدار کمی استروژن و یکی از انواع پروژسترون است.
قرص های هورمونی پیشگیری از بارداری
روش های آزادکننده شامل قرص، چسب و حلقه داخل واژن می باشد. کنترا اندیکاسیون روش های هورمونی ترکیبی در ارتباط با جزء استروژن و شامل افراد با سابقه شخصی حوادث شناخته شده ترومبوژن، حوادث مغزی عروقی، بیماری شریان کرونر، فشارخون کنترل نشده، میگرن با اورا، سیگار کشیدن بعد از ۳۵ سالگی، سرطان پستان، نئوپلاسم های وابسته به استروژن، خونریزی واژینال غیرطبیعی تشخیص داده نشده، تومورهای کبدی و بارداری است.
فواید بالقوه غیر از پیشگیری روش ترکیبی شامل تنظیم جریان قاعدگی، بهبود عود کیست های تخمدان، اندومتریوز، سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. استفاده طولانی مدت از این روش با کاهش خطر سرطان های اندومتر و تخمدان در سراسر زندگی همراه است. بیماران باید قادر باشند که قرص ها را در زمان مشخصی از روز دریافت کنند.
چسب های پیشگیری از بارداری
چسب های پیشگیری از بارداری نوعی از روش های ترکیبی هورمونی است که به صورت ترانس درمال عمل می کند. چسب ها به مدت ۳ هفته استفاده و پس از آن به مدت یک هفته جدا می شود. این چسب ها میانگین بیشتری از استروژن بدون پیک را فراهم می آورد. فرم دیگر این روش حلقه داخل واژن است. یک حلقه انعطاف پذیر برای سه هفته داخل واژن قرار گیرد و یک هفته قبل از قاعدگی خارج شود. چسب و حلقه روش های قابل قبول برای بیماران با پذیرش ضعیف دارویی می باشد.
روش های پیشگیری پروژسترونی
روش های پیشگیری پروژسترونی گزینه ای دیگر برای خانم هایی است که استروژن را تحمل نمی کنند و در افزایش ریسک برای حوادث ترومبوآمبولی می باشند. کنترا اندیکاسیون ها شامل CAP فعال، سرطان پستان، تومور کبدی و فلبیت است. آن ها تاثیر کمتری از قرص های ترکیبی دارند و خانم ها ممکن است خونریزی هایی را تجربه کنند.
ممکن است که متخصص زنان و زایمان قرص ها و داروهایی دیگر تجویز نماید که باید طبق دستورالعمل های توصیه شده مصرف گردد، مانند: دپومدروکسی پروژسترون است که بسیار مورد دارویی قابل اعتماد جهت پیشگیری از بارداری می باشد. اما ممکن است دارای عوارض جانبی ایجاد نماید که از جمله آن خونریزی های نامنظم (که به مرور زمان برطرف می شود) و آمنوره (۵۰% در یک سال) است. افزایش وزن، تغییرات مو و آکنه سایر عوارض جانبی ممکن است. سازمان غذا و دارو یک هشدار در مورد کاهشش تراکم استخوان به ویژه در نوجوانان را به صورت جعبه سیاه بیان کرده است.
IUD
از دیگر وسایل قابل استفاده در جهت پیشگیری از بارداری می توان به IUD یک گزینه عالی برای خانم هایی که در ۵ تا ۱۰ سال آینده نمی خواهند باردار شوند است. در سرار جهان این روش وسیع ترین روش قابل برگشت پیشگیری از بارداری است. دو نوع IUD در دسترس است که هر دو نوع آن به اندازه استریلیزاسیون موثر است. IUD مسی برای ۱۰ سال و IUD پروژسترونی برای ۵ سال قابل استفاده است. IUD های مسی با خونریزی های شدید قاعدگی و کرامپ همراهی دارد و IUD پروژسترونی ممکن است با خونریزی های شدید همراهی داشته باشد اما نیمی از استفاده کنندگان آمنوره پیدا می کنند. IMPLANON یک استوانه پروژسترونی است که در زیر پوست قرار می گیرد و برای ۳ سال موثر است. این مورد در شرایط سرپایی نیز قرار داده می شود و در کاهش دیس منوره کمک کننده است ولی منجر به قاعدگی نامنظم می شود.
پیشگیری اورژانسی از بارداری پس از نزدیکی با یک یا چند روش هورمونی یا قرار دادنIUD مسی امکان پذیر است. روش های هورمونی حتما باید با تجویز متخصص زنان و زایمان صورت گیرد این در حالی است که در برخی کشورها آزادانه اختیار می گردد. با این روش باید تا ۷۲ ساعت پس از نزدیکی مورد استفاده قرار گیرد. بعد از قطع مصرف روش پیشگیری از بارداری زمان برگشت به باروری به نوع روش پیشگیری بستگی دارد. میانگین زمان برگشت باروری با روش های ترکیبی ۳ ماه است. باDMIP باروری می تواند ۱۲ تا ۲۲ ماه به تاخیر بیفتند.
چکیده مطلب
پیشگیری از بارداری از زمان های قدیم نیز مورد استفاده قرار می گرفت اما با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های ایمن نیز در دسترس همگان قرار گرفته است. بهتر است بگوییم که می توان با برنامه ریزی اصولی و رعایت تنظیم خانواده، شیوه های کنترل از بارداری و زایمان را فرهنگ سازی نمود.
باسلام وخسته نباشید من ۲۰ ساله هستم وهمسرم ۲۹ به خاطر اینکه سنم کم هست میخواهم تا ۵ سال باردار نشم به جز استفاده از کاندوم با چه روشی مطمنی میتوانم تا ۵سال باردار نشم لطفا بهم یه روش معرفی کنید که نه به خودم آسیب برسه نه به همسرم
در مورد روش طبیعی پیشگیری از بارداری یا IUD تحقیق کنید
درود.
بالاخره ممطمئن ترین راه برای جلوگیری از بارداری کدومش هست؟ فقط یه گزینه بگین. بعنوان اولین و بهترین پیشنهادتون
بسته به شرایط شما. آ یو دی عوارض کمتری دارد
سلام خسته نباشید
من تا حالا زایمان نکردم و تا ۵ سال اینده قصد بچه دار شدن ندارم
اگه ایو دی بزارم مشکلی در بارداری من در اینده پیش نمیاد؟
با سلام. خیر
سلام ممکنه بفرمایید اشکال استفاده از کاندوم به عنوان روش اصلی جلوگیری چیه؟ و درصد خطاش کجاست دقیقا؟
با سلام هیچ اشکالی نداره
سلام روشی که میگن مرد میتونه انجام بده که بچه دارنشه و۱۰ دقیقه بیشتر طول نمیشه سرپایی هست وتا مرد هروقط خواست باز باردار بشه میره باز میکنه ومیتونه بچه داربشه ولی تانره بچه دار نمیشه اسمش چییه ؟وشما انجام میدید و چقدر میگیرید انجاممیدید
با سلام لطفا به جهت مشاوره یا دریافت تایم ویزیت با شماره ۰۶۱۳۳۳۸۳۸۴۴ تماس بگیرید