Select Page
دکتر شبنم سالمی / بیماری های زنان / فیبروکیستیک پستان چیست؟ علائم و درمان
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

فیبروکیستیک پستان چیست؟ علائم و درمان

بیماری فیبروکیستیک پستان یکی از بیماری های زنان که تعداد قابل توجهی از زنان را به خود درگیر کرده ست. بیماری فیبروکیستیک پستان جزء آن دسته از بیماری هایی است که خطر چندانی برای سلامتی زنان در بر ندارد اما می تواند زمینه ساز بروز عارضه هایی شود که این عارضه ها مشکل ساز می شوند. بیماری فیبروکیستیک پستان بیماری است که با کیست های ریز همراه است. به طور معمول زمانی که فرد به متخصص زنان و زایمان مراجعه می نمایید با احساس درد مواجهه خواهد بود. در ادامه بسیاری از اطلاعاتی که در زمینه فیبروکیستیک پستان وجود دارد را در قالب بخش های مختلفی مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.

فیبروکیستیک پستان

بیماری فیبروکیستیک پستان

در واقع فیبروکیستیک، کیست های هستند که در داخل آنها آب و یا مایعی دارای املاح خاصی، جمع شده است. این کیسه ها در داخل بافت سینه ها ایجاد می شوند. در بسیاری از موارد این کیسه های آب، نرم هستند ولی در مواردی نیز در اثر عواملی بسیار سخت تر و سفت تر شده اند.

پستان فیبروکیستیک چه نشانه هایی دارد؟

علائمی که نشان می دهد سینه ها فیبروکیستیک شده اند این است که در داخل بافت سینه گلوله هایی احساس می کنید که حرکت می کنند. البته این کیست ها در دوره پیش از عادت ماهیانه و در طول عادت ماهیانه دردناک می شوند و تورم و التهابات این کیست ها افزایش پیدا می کند.

سایر علائم و نشانه های تغییرات فیبروکیستیک سینه ممکن است یکی از موارد زیر را داشته باشید:

  • حساسیت و درد در نواحی بیرونی بالایی هر دو سینه
  • کیست هایی که قبل از پریود بزرگتر و دردناک تر می شوند
  • تورم سینه در طول قاعدگی
  • ترشحات شفاف یا کدر از نوک پستان

برای آشنایی بیشتر در خصوص بیماری فیبروکیستیک پستان می توانید به مشاهده صحبت های دکتر شبنم سالمی در ویدئو ذیل بپردازید.

 

علت ایجاد بیماری فیبروکیستیک پستان

این بیماری در اثر ترشح بیش از حد هورمون استروژن و پروژسترون ایجاد می شود. در واقع زنانی که در روند ماهیانه خود دچار اختلالی می شوند بروز این بیماری برایشان بعید نیست. بسیاری از عوامل دیگر همچون سابقه خانوادگی، یا سیکل نامنظم عادت ماهیانه و نیز بارداری های بالای سی سال می تواند در بروز این مشکل اثر گذار باشند. از عوامل تاثیر گذار و مهم دیگر می توان به این مورد اشاره کرد که داروهای هورمونی که در روند آی یو آی و آی وی آف استفاده می شود موجب تشدید این بیماری می گردد.

فیبروکیستیک پستان چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک سینه های شما را معاینه می کند. او در مورد علائم و نشانه های شما و در مورد سابقه پزشکی خانوادگی شما سوال خواهد کرد. پزشک ممکن است تغییرات فیبروکیستیک سینه را تنها بر اساس علائم و نشانه های شما تشخیص دهد. او همچنین ممکن است آزمایش های خاصی را برای اطمینان از عدم ابتلا به سرطان سینه تجویز کند. ممکن است به یکی از موارد زیر نیاز داشته باشید:

  • ماموگرافی: یک عکس اشعه ایکس برای بررسی دقیق بافت پستان است. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی همچنین به دنبال توده ها یا تغییرات بافتی دیگر در سینه شما خواهند بود.
  • سونوگرافی: از امواج صوتی برای جستجوی کیست یا تومور استفاده می کند.
  • آسپیراسیون و بیوپسی با سوزن ظریف روشی برای یافتن علت توده سینه است. در این روش از یک سوزن کوچک برای جمع آوری مایع یا سلول از سینه استفاده می شود. سپس نمونه ها به آزمایشگاه فرستاده می شوند. تخلیه مایع نیز ممکن است برای کمک به تسکین درد انجام شود.

درمان بیماری فیبروکیستیک پستان

یکی از روش های درمان این است که با مصرف ویتامین E و امگا ۳ می توانند مشکلات را برطرف کنند. در واقع این ویتامین کمک می کند تا کیست ها تشکیل نشوند و بافت سینه به طور طبیعی هورمون ها را ترشح کند. داروهای هورمونی که برای آی یو آی یا آی وی اف مورد استفاده قرار می گیرد. می تواند بر روی این موثر باشد و سبب تشدید این بیماری شود، به همین دلیل بیماری که مبتلا به بیماری فیبروکیستیک است بایستی قبل از آن با یک جراح پستان مشورت نمایید و در صورت تایید جراح پستان می تواند وارد سیکل درمانی آی یو آی یا آی وی اف شود.

درمان بیماری فیبروکیستیک پستان

مشاوره قبل از آی وی اف و آی یو آی

بسیاری از زنان برای انجام انواع اقدامات در زمینه بارداری می دانند که برای انجام آی یو آی و آی وی اف باید پیش از اینکه وارد مرحله درمانی شوند با بهترین متخصص زنان و یا بهترین متخصصین باروری مشورت های لازم را داشته باشند تا روند بهتری برای بارداری زنان انجام شود. برای مثال زنانی که استعداد این را دارند که دچار بیماری فیبروکیستیک پستان شوند با تشخیص پزشک در مرحله آی وی آف یا آی یو آی باید اقداماتی را انجام دهند که از بروز هرمشکلی جلوگیری شود.

آیا بیماری فیبروکیستیک پستان مانع بارداری می شود؟

پرسشی که از سوی بسیاری از زنان مطرح می شود این است که تاثیر سینه فیبروکیستیک بر روی بارداری چیست؟ برای پاسخ گویی به این سوال باید بگوییم که بر اساس مشاهده هایی که داشته ایم و نیز براساس گزینه های درمان، مشاهده کرده ایم که زنان در دوران بارداری با کاهش این کیست ها مواجه شده اند. حتی در مواردی این کیست ها در دوران بارداری از بین رفته اند. از این رو طبق نظر و تشخیص بهترین متخصصین زنان بیماری فیبروکیستیک هیچ گونه تاثیری روی روند بارداری ندارد و زنان به راحتی می توانند برای بارداری اقدام کنند.

نکته آخر

در پایان این توصیه را یادآور خواهیم شد که گرچه بیماری فیبروکیستیک بیماری خطرناکی نیست اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که هر بیماری و اختلالی که در دستگاه جسمی شما ایجاد شده است به رغم کم عارضه بودن باید حتما درمان شود. هر بیماری که در مراحل ابتدایی درمان شود روند درمانی ساده تری خواهد داشت. ولی به میزانی که بیماری تشدید یابد، می تواند با عارضه های جدی تری همراه باشد و در نتیجه روند درمانی را پیچیده تر می سازد. بنابراین، توصیه ما این است که در اولین فرصت برای درمان بیماری فیبروکیستیک اقدام کنید تا به نتیجه بهتری دست پیدا کنید.

دکتر شبنم سالمی

دکتر شبنم سالمی

دکتر شبنم سالمی فوق تخصص نازایی و ivf و جراح و متخصص زنان و زایمان

فوق تخصص نازایی از مرکز نازایی رویان تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز

برچسب ها:

مقالات مرتبط

پولیپ دهانه رحم یا سرویکس

پولیپ دهانه رحم یا سرویکس

پولیپ دهانه رحم رشد بافت های داخل دهانه رحم است. دهانه رحم گردن رحم است. زنان در هر سنی ممکن است به پولیپ دهانه رحم مبتلا شوند. سرطان به ندرت در پولیپ رخ می دهد. پس از برداشتن پولیپ، معاینه...

تزریق واکسن گارداسیل در اهواز

تزریق واکسن گارداسیل در اهواز

واکسن گارداسیل، واکسنی است که بدن را علیه ویروس اچ پی وی نوع شش، یازده، شانزده و هجده محافظت می کند. این واکسن بایستی در سه نوبت تزریق شود، پس از تزریق اول، تزریق دوم حدود دو ماه بعد انجام می شود و...

بهترین روش درمان بی اختیاری ادرار

بهترین روش درمان بی اختیاری ادرار

یکی از مشکلات و بیماری های شایع زنان که حدود چهل درصد از زنان با آن مواجهه می شوند و موجب رنجش آن ها می گردد بی اختیاری ادرار می باشد. جالب است بدانید که شیوع این بیماری در زنان به نسبت مردان بیشتر...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۳ Comments
  1. سلام خانم دکتر بیماری فیبروکیستیک سینه در صورتی که کیستهای سپتوم دار هفت میلیمتری در سینه مشاهده شود به طور کامل قابل درمان هست یا نه؟

    Reply
    • سلام دوست عزیز
      بهتر است به جراح پستان مراجعه نمایید.

      Reply
  2. سلام دکتر
    درمانی برای درد پستان فیبروکیستیک نیس؟
    من ویتامین E و روغن گل مغربی مصرف میکنم اصلا تاثیری نداره و درد خیلی بدی دارم

    Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *