انتخاب برگه
دکتر شبنم سالمی / ناباروری / درمان سندرم آشرمن در اهواز
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

درمان سندرم آشرمن در اهواز

چسبندگی های داخل رحمی که منجر به عدم وجود قاعدگی یا سیکل قاعدگی پس از کورتاژ می شود، اولین بار در سال ۱۸۹۴ توسط فریچ توصیف شد. هنگامی که تروما در لایه های آندومتر رخ می دهد، سندرم آشرمن پس از آن رخ می دهد. سندرم آشرمن یک وضعیت پزشکی است که نشان دهنده وجود چسبندگی داخل رحمی در اندوسرویکس است. خطر ابتلا به هیپومنوره یا آمنوره، از دست دادن بارداری، کاهش باروری و جفت‌زایی غیرطبیعی را در پی دارد.

سندرم آشرمن چیست؟

سندرم آشرمن (AS) یک وضعیت پزشکی نادر است که بیمار با آن متولد نمی شود. این به تشکیل بافت اسکار در رحم یا دهانه رحم اشاره دارد. به دلیل این بافت های اسکار، دیواره های این اندام ها به هم می چسبند و اندازه رحم را کاهش می دهند. به سندرم آشرمن سینکیای داخل رحمی یا چسبندگی رحم نیز گفته می شود که در آن سینکیا به معنای چسبندگی است. به آن چسبندگی داخل رحمی (IUA) نیز می گویند.

سندرم آشرمن چقدر شایع است؟

سندرم آشرمن یک بیماری نادر در نظر گرفته می شود زیرا تعداد کمی از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. سخت است که بدانیم چند زن را تحت تاثیر قرار می دهد زیرا همیشه تشخیص داده نمی شود. تحقیقات تخمین می‌زند که نزدیک ۲۰ درصد از زنان پس از بارداری و کورتاژ به سندرم آشرمن دچار می شوند.

درمان آشرمن

علائم سندرم آشرمن چیست؟

علائم سندرم آشرمن به زنان مختلفی بستگی دارد که برخی از زنان هیچ علامتی نخواهند دید و سایر زنان پریود طبیعی خواهند داشت. برخی از علائم عبارتند از:

  • داشتن پریودهای سبک (هیپومنوره)
  • نداشتن پریود (آمنوره)
  • داشتن گرفتگی یا درد شدید.
  • ناتوانی در باردار شدن یا ماندن

دلایل ابتلا به سندرم آشرمن

برخی از علل سندرم آشرمن وجود دارد. بعضی از آنها عبارت اند از:

  • بافت اسکار ناشی از جراحی رحم مانند اتساع و کورتاژ. این باعث بیش از ۹۰٪ ابتلا به این بیماری می شود.
  • بافت اسکار بعد از سزارین یا از بخیه هایی که برای جلوگیری از خونریزی در زایمان طبیعی استفاده می شود.
  • اندومتریوز
  • عفونت در اندام های تناسلی
  • پرتو درمانی

تشخیص سندرم آشرمن

  • پزشک سابقه پزشکی شما را می گیرد و معاینه فیزیکی انجام می دهد. لازم به ذکر است که این گونه چسبندگی ها با هیچ معاینه فیزیکی قابل تشخیص نیستند. در این مورد، اگر ابزاری نتواند وارد دهانه رحم شود، ممکن است انسداد دهانه رحم نشان داده شود.
  • پزشک شما ممکن است برای رد هرگونه مشکل غدد درون ریز آزمایشات هورمونی انجام دهد، یا در صورت داشتن هر گونه اختلال قاعدگی، ممکن است از هورمون ها برای تحریک خونریزی استفاده کند.
  • گزینه دیگر برای تشخیص سندرم آشرمن، سونوگرافی انفوزیون نمک (SIS) است که سونوهیستروسونوگرافی یا سونوگرافی رحم نیز نامیده می شود. که در آن  از محلول نمکی استفاده می شود که به داخل رحم جریان می یابد تا تصویربرداری از حفره رحم حتی در اسکن دو بعدی واضح تر شود.
  • بهترین راه برای تشخیص این سندرم هیستروسکوپی است. در طی این روش، پزشک یک دوربین تلسکوپی را در داخل رحم قرار می دهد تا کل حفره رحم را ببیند. هیستروسالپنگوگرافی ترکیبی از اشعه ایکس و مواد مات رادیویی یا رنگی است که در لوله های فالوپ و رحم قرار می گیرد تا هرگونه رشد یا انسداد را نشان دهد. نقایص پرکننده در حفره رحم ممکن است نشان دهنده سینکیای داخل رحمی باشد.
بهترین درمان سندروم آشرمن

درمان سندرم آشرمن

عمل هیستروسکوپی (جراحی در رحم از طریق یک غلاف باریک) برای برش (تقسیم) چسبندگی انجام می شود که معمولاً با استفاده از قیچی انجام می شود. بسیاری معتقدند که اجتناب از استفاده از وسایلی که می توانند به پوشش رحم آسیب بیشتری وارد کنند مفید است. میزان چسبندگی می تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد و درمان شدیدترین موارد می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. در موارد دشوار، برای جراح بسیار مهم است که مطمئن باشد که چسبندگی کجا است و چه زمانی باید جراحی را متوقف کند. سونوگرافی همزمان از طریق شکم می تواند بسیار مفید باشد.

کلام آخر

اگر از داشتن چسبندگی های رحم، سندرم آشرمن و درمان اختلال قاعدگی رنج می برید و می خواهید باردار شوید، توصیه می شود همین امروز با یک متخصص زنان و زایمان با تجربه مشاوره کنید. دکتر شبنم سالمی یکی از بهترین متخصص نازایی در اهوازی در اهواز هستند. ایشان هزاران زن که به دلایل مختلف به ناباروری مبتلا بودند را درمان کرده اند.

سوالات متداول

دکتر شبنم سالمی

دکتر شبنم سالمی

دکتر شبنم سالمی فوق تخصص نازایی و ivf و جراح و متخصص زنان و زایمان

فوق تخصص نازایی از مرکز نازایی رویان تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز

برچسب ها:

مقالات مرتبط

بهترین روش های درمان فیبروم رحمی

بهترین روش های درمان فیبروم رحمی

یکی از بیماری های شایع زنان ، فیبروم رحم است که می تواند زندگی زناشویی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. فیبروم ها توده های غیرسرطانی و خوش خیم رحم است که در زنان سنین باروری شیوع بسیاری دارد و این نوع...

فیبروکیستیک پستان چیست؟ علائم و درمان

فیبروکیستیک پستان چیست؟ علائم و درمان

بیماری فیبروکیستیک پستان یکی از بیماری های زنان که تعداد قابل توجهی از زنان را به خود درگیر کرده ست. بیماری فیبروکیستیک پستان جزء آن دسته از بیماری هایی است که خطر چندانی برای سلامتی زنان در بر...

درمان ناباروری با IUI

درمان ناباروری با IUI

تلقیح داخل رحمی (IUI)، به زبان ساده، یک روش ساده است که شامل قرار دادن مستقیم اسپرم سالم در رحم است. برخلاف لقاح آزمایشگاهی (IVF) ، که شامل برداشتن تخمک خارج از رحم است و لقاح در خارج انجام می شود،...

درمان ناباروری با میکرواینجکشن

درمان ناباروری با میکرواینجکشن

یکی از روش های درمان ناباروری با میکرواینجکشن می باشد. در این روش لقاح تخمک و اسپرم از طریق تزریق مستقیم صورت می گیرد. معمولا این روش درمانی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که مشکلی در اسپرم مرد...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *