برای برخی از زنان که تحت لاپاراسکوپی برای برداشتن فیبروم یا ضایعات اندومتریوز، ترمیم هیدروسالپینکس، رفع انسداد لوله فالوپ یا … هستید، این جراحی در واقع شانس باردار شدن را افزایش میدهد. با این حال، مواردی وجود دارد که لاپاراسکوپی ممکن است بر توانایی شما برای باردار شدن تأثیر بگذارد. در این مقاله به این موارد پرداخته شده است. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
لاپاراسکوپی و بارداری
بسیاری از زنان به دلیل یک سری بیماری های شایع زنان در باردار شدن مشکل دارند که به این معنی است که یک مشکل فیزیکی در لگن و دستگاه تناسلی آنها وجود دارد که او را از باردار شدن باز می دارد. مسائل مختلفی وجود دارد که می تواند باعث ناباروری شود. بافت اسکار ناشی از عفونت ها، جراحات رخ داده در جراحی ها، بیماری هایی مانند آندومتریوز، کیست تخمدان، پولیپ یا فیبروم در رحم همگی می توانند بر عملکرد دستگاه تناسلی زن و سقط جنین یا نازایی تأثیر بگذارند. از لاپاراسکوپی می توان برای تشخیص مسائلی استفاده کرد که اغلب در سونوگرافی قابل مشاهده نیستند. در برخی موارد، پزشک ممکن است بتواند مشکل را در طول لاپاراسکوپی درمان یا ترمیم کند.
لاپاراسکوپی
با پیشرفت علم و تکنولوژی اکثر جراحی های زنان را می توان با کمک لاپاراسکوپی انجام داد. در حقیقت جراحی لاپاراسکوپی یک جراحی کم تهاجمی و بسته است که به تشخیص و درمان بسیاری از بیماری ها به ویژه بیماری های زنان کمک می نمایید.
نحوه انجام جراحی لاپاراسکوپی
جراحی لاپاراسکوپی یک جراحی بسته است که به جای برش های شکمی از طریق چند برش یا سوراخ کوچک اقدام به جراحی و رفع مشکل بیمار می گردد. در حقیقت این جراحی با کمک ابزار ها یا لوله های که بر سر آن دوربین تعبیه شده است انجام می گردد، این ابزار ها از طریق چند سوراخ و ناف وارد فضای داخلی شکم شده و تصاویری را بر روی مانیتور به صورت بزرگ نمایی به نمایش می گذارد. در نهایت متخصص زنان و زایمان پس از مشاهده دقیق می تواند به تشخیص و درمان بیماری ها بپردازد.
فواید جراحی لاپاراسکوپی
جراحی لاپاراسکوپی با فواید بسیار همراه است که در ادامه به شرح فواید این جراحی می پردازیم.
- لاپاراسکوپی یک جراحی بسیار دقیق و ظریف است. همچنین بدون هیچ گونه دخالت دست انجام می شود، لذا به همین دلیل درد و چسبندگی وجود نخواهد داشت.
- از دیگر فواید جراحی لاپاراسکوپی این است که دوره نقاهت بسیار کوتاه خواهد بود و اسکار ناشی از جراحی بسیار کم است. همچنین بروز عفونت پس از این جراحی به ندرت اتفاق می افتد.
درمان کدام بیماری ها با لاپاراسکوپی قابل انجام است؟
عمل لاپاراسکوپی به منظور درمان بسیاری از بیماری ها انجام می گردد. در حقیقت جراحی هیسترکتومی یا درآوردن رحم، عمل میومکتومی یا برداشتن فیبروم های رحمی، کلیه اعمال جراحی کیست های تخمدان، توده های تخمدانی، آندومتریوز و هیدروسالپنگ با لاپاراسکوپی قابل انجام می باشد.
تفاوت جراحی باز با جراحی لاپاراسکوپی
جراحی لاپاراسکوپی با کمک ابزارهای بدون هیچ گونه دخالت دست انجام می شود، در صورتی که جراحی باز با دخالت دست قابل انجام است. جراحی لاپاراسکوپی از طریق چند سوراخ انجام می شود، در صورتی که جراحی باز با برش های شکمی انجام می گردد. زمانی که جراحی از طریق لاپاراسکوپی انجام می شود، متخصص زنان و زایمان فضای داخلی شکم را از طریق دوربین به صورت بزرگ نمایی مشاهده می نمایید در صورتی که در جراحی باز بدین صورت نیست و همین امر موجب می شود تا ظرافت و دقت در جراحی لاپاراسکوپی بیشتر باشد.
عوارض جراحی لاپاراسکوپی
تمامی اعمال جراحی با عوارضی همراه است، اما بروز عوارض در جراحی لاپاراسکوپی به ندرت اتفاق می افتد. اما گاهی اوقات عوارضی به دلیل انجام نادرست جراحی به وجود می آید، که در چنین مواقعی به منظور پیشگیری از بروز چنین عوارضی بهتر است به افراد متخصص و خبره مراجعه نمایید.
اقدامات قبل از جراحی لاپاراسکوپی
انجام آزمایشات پزشکی و بررسی های جسمانی و قلبی و عروقی قبل از هر جراحی به ویژه جراحی لاپاراسکوپی یک امر ضروری است. همچنین مشاوره های بیهوشی و مشاوره های قلبی لازم است که انجام شود. از دیگر مواردی که قبل از جراحی لاپاراسکوپی باید به آن توجه شود، تهیه جوراب های ضد آمبولی و جوراب های مخصوص حین جراحی می باشد.
مراقبت های پس از جراحی لاپاراسکوپی
جراحی لاپاراسکوپی نیازی به مراقبت خاصی نخواهد داشت. اما فردی که تحت جراحی لاپاراسکوپی قرار می گیرد، بایستی پس از شش ساعت شروع به راه رفتن نمایید. در این زمان تنفس های عمیق به منظور پیشگیری از لخته شدن خون در پاها بسیار موثر خواهد بود و به کاهش درد کمک می نمایید. پوشیدن جوراب های مخصوص ضد آمبولی به مدت یک تا دو هفته پس از جراحی لاپاراسکوپی یک امر ضروری است.
بارداری و جراحی لاپاراسکوپی
مناسب ترین و بهترین زمان برای بارداری پس از جراحی لاپاراسکوپی دو ماه بعد خواهد بود، که بهتر است قبل از اقدام به بارداری حتما تحت مراقبت متخصص زنان و زایمان قرار بگیرید. در هر صورت قبل از بارداری ضروری است که مشاوره پیش از بارداری را با پزشک متخصص انجام دهیم.
دوره نقاهت جراحی لاپاراسکوپی
جراحی لاپاراسکوپی به دلیل کم تهاجمی بودن آن، دوره نقاهت بسیار کوتاهی خواهد داشت. طول این دوره بسته به نوع جراحی که برای بیمار انجام شده است متفاوت می باشد، اما جالب است بدانید که حداکثر طول دوره نقاهت جراحی لاپاراسکوپی یک تا دو هفته می باشد.
هزینه جراحی لاپاراسکوپی
هزینه جراحی با توجه به نوع جراحی و دیگر عوامل متفاوت می باشد. لذا به هیچ عنوان نمی توان هزینه دقیقی را مشخص نمود. به همین منظور بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با یک متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید.
کلام آخر
جراحی لاپاراسکوپی از اعمال جراحی بسته است که با درصد موفقیت بالایی همراه است. مثبت بودن نتیجه لاپاراسکوپی به معنای عدم ابتلا به اختلال و یا شرایط خاص پزشکی می باشد. اما نتایج غیر طبیعی لاپاراسکوپی می تواند نشانه ای باشد از وجود:
- کیست و یا تومور
- سرطان
- اندومتریوز
- بیماری التهابی لگن، عفونتی در ارگان های تناسلی
حتما در خصوص تفسیر نتایج لاپاراسکوپی به پزشک مراجعه کنید تا بهترین نوع درمان برای شما در نظر گرفته شود.
لاپاراسکوپی از جمله روش های جراحی است که نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد و درصد رضایت بیماران نیز بسیار بالاست. این روش، پزشک را در تشخیص دقیق بیماری ها و اختلالات یاری می کند. وجه تمایز لاپاراسکوپی، دوره نقاهت بسیار کوتاه آن نسبت به سایر روش های جراحی می باشد.
سلام و ادب سن واقعی۴۲و سن شناسنامه۴۵..قصد بارداری دارم لوله سمت چپتخمدانم مسدوده دکتر محمدی مجد فرمودن باید لاپاراسکوپی انجام بدم میشهراهنمایی بفرمایید در کدوم بیمارستان و هزینه نهایی چقدره متشکرم جناب دکتر
باید جهت معاینه فیزیکی و بررسی های بالینی بیشتر به مطب مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید،من اندومتریوز تخمدان راست دارم،و قصد بارداری دارم چون بچه ندارم و الان ۲۷ سالمه،دکترم تشخیص لاپاراسکوپی داده،ایا راه درمان دیگه ای هم هست؟یا بعد از انجام عمل ایا بصورت طبیعی میتونم باردار بشم؟
با سلام لطفا به جهت مشاوره یا دریافت تایم ویزیت با شماره ۰۶۱۳۳۳۸۳۸۴۴ تماس بگیرید.