ولوودینیا یا درد مداوم فرج جز بیماری های شایع زنان است. فرج ناحیه اطراف دهانه واژن است که شامل دهانه واژن، ناحیه شرمگاهی، لابیای داخلی و خارجی (لب های واژن) و کلیتوریس است. ولوودینیا معمولاً برای توصیف درد مزمن فرج استفاده می شود که حداقل سه ماه طول می کشد و هیچ علت قابل شناسایی (مانند بریدگی یا عفونت) ندارد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد ولوودینیا یا درد مزمن فرج بدانید.
ولوودینیا چیست؟
ولوودینیا درد مزمن فرج است که میتواند تا سه ماه یا بیشتر طول بکشد و حتی درد ممکن است برای برخی از زنان ثابت باشد و برای بعضی از زنان
ممکن است درد دوره های باشد.
چه کسانی مبتلا به ولوودینیا هستند؟
طبق گفته انجمن ملی ولوودینیا، ۱۶ درصد از زنان ممکن است در طول زندگی خود ولوودینیا را تجربه کنند. این عارضه می تواند در زنان در هر سنی رخ دهد، اما بیشتر در زنان بین سنین ۱۸ تا ۲۵ سال گزارش می شود.
علائم و نشانه های ولوودینیا
برخی از زنان در ناحیه خاصی از فرج مانند کلیتوریس یا دهانه واژن درد دارند. برخی دیگر درد را در سراسر فرج تجربه می کنند. علائم ممکن است ثابت باشند، یا ممکن است بیایند و بروند، مانند زمانی که ناحیه مورد نظر لمس می شود. این درد در حین ورزش یا پس از ادرار کردن و رابط جنسی افزایش می یابد.
درد فرج در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. علائم و نشانه های ولوودینیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درد یا سوزش
- درد کوبنده یا ضربان دار
- خارش واژن
- احساس مالیدن چیزی زبر روی ناحیه
- مقاربت دردناک
- قرار دادن تامپون دردناک
علل و عوامل خطر ولوودینیا
مشخص نیست که چه چیزی باعث ولوودینیا می شود. محققان فکر می کنند که یک یا چند مورد از موارد زیر ممکن است باعث ولوودینیا شوند یا در ایجاد آن نقش داشته باشند:
- آسیب یا تحریک اعصابی که سیگنال های درد را از فرج به مغز منتقل می کنند
- داشتن تعداد بیشتر از حد معمول فیبرهای عصبی حساس به درد در فرج
- التهاب مزمن فرج
- ژنتیک (برخی افراد ممکن است مستعد درد مزمن فرج باشند.)
- حساسیت به مخمر یا سایر ارگانیسم های عامل عفونت در واژن
- اسپاسم یا ضعف کف لگن
- شرایط محیطی که می تواند بر عضلات و استخوان های لگن تأثیر بگذارد.
- خشکی واژن زمانی اتفاق می افتد که بافت های واژن به خوبی روغن کاری نشده باشند.
- استروژن پایین (ناشی از یائسگی، پیش از یائسگی و عوامل دیگر)
- دوش گرفتن بیش از حد و استفاده از محصولات معطر و سایر محرک ها
- برخی داروها، از جمله آنتی هیستامین ها و داروهای ضد افسردگی
- درد واژن در دوران بارداری (۱۰) بسیاری از زنان از درد واژن یا فرج در دوران بارداری شکایت دارند. علل درد واژن یا فرج در دوران بارداری عبارتند از:
- عفونت های قارچی واژن
- وریدهای واریسی (بزرگ شده) در فرج
- افزایش فشار روی عصب پودندال (عصب اصلی که بین اندام تناسلی و مقعد قرار دارد)
در مورد درمان اختلال قاعدگی بیشتر بدانید.
چگونه ولوودینیا تشخیص داده می شود؟
- متخصص زنان از شما سؤالاتی در مورد علائم شما می پرسند و فرج و واژن را به دقت بررسی می کنند.
- پزشک ممکن است سعی کند با بررسی نمونهای از مایع یا ترشحات واژن، علل شایع درد فرج، مانند عفونت را رد کند.
- متخصص زنان ممکن است با یک سواب پنبه ای به قسمت های مختلف فرج فشار ملایمی وارد کند و از شما بخواهد که شدت درد خود را ارزیابی کنید.
- همچنین پزشک ممکن است نمونه کوچکی از بافت پوست فرج بگیرد تا زیر میکروسکوپ ببیند که این نمونه بیوپسی نامیده می شود.
درمان ولوودینیا
ولوودینیا یک بیماری پیچیده است. هیچ درمان واحدی برای همه کار نمی کند. ممکن است لازم باشد چندین روش درمانی را قبل از یافتن یک یا ترکیبی که به کاهش درد کمک می کند، امتحان کنید. همچین درد فرج ممکن است چند ماه طول بکشد تا شروع به تسکین کنید. روش های درمانی برای همه بطور یکسان جواب نمی دهد. اگر درد فرج را تجربه می کنید، با پزشک خود در مورد درمان هایی که ممکن است برای شما بهترین باشد صحبت کنید.
در مورد سقط مکرر بیشتر بدانید.
گزینه های دارویی برای درمان ولوودینیا
- پمادهای بی حس کننده موضعی، مانند لیدوکائین
- کرم های هورمونی، مانند استروژن یا تستوسترون
- داروهای خوراکی برای کمک به مسدود کردن سیگنالهای درد به مغز، از جمله: داروهای ضد افسردگی سه حلقهای، مهارکنندههای بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین، داروهای ضد تشنج خاص، مسکنهای اپیوئیدی
- بلوک های عصبی قابل تزریق با استروئیدها یا داروهای بیهوشی
سایر گزینه های درمانی برای درد واژن
ممکن است دکتر زنان برای عفونت شما را به یک متخصص درد ارجاع دهد. متخصص درد ممکن است از تکنیکی به نام بیوفیدبک استفاده کند که با تحریک الکتریکی درد را تسکین می دهد. فیزیوتراپی یا درمان کف لگن برای کمک به رفع اختلال عملکرد کف لگن ممکن است به تسکین ولوودینیا در برخی از زنان کمک کند. جراحی ممکن است یک گزینه برای افرادی باشد که برخی از انواع درد فرج دارند. در طول جراحی، پزشک بافت ناحیه دردناک فرج را برمی دارد. جراحی برای اکثر افراد مبتلا به ولوودینیا توصیه نمی شود.
درمان های جایگزین و مکمل
- تعدادی گام وجود دارد که میتوانید در خانه برای کمک به کاهش درد واژن یا فرج انجام دهید. اگر مبتلا به ولوودینیا هستید، اجتناب از محصولاتی که ممکن است برای ناحیه مورد نظر تحریککننده باشند ممکن است به کاهش یا تسکین علائم کمک کند.
- از لباس زیر تنگ، جوراب شلواری و شلوار خودداری کنید.
- لباس زیر ۱۰۰ درصد نخی بپوشید .
- هنگام خواب لباس زیر نپوشید.
- فرج را فقط با آب تمیز کنید (از دستمال مرطوب واژن، دئودورانت ها، حمام حباب و صابون های معطر خودداری کنید)
- در حین رابطه جنسی از روان کننده استفاده کنید (اما از روان کننده های معطر یا آنهایی که احساس گرما/سرد شدن ایجاد می کنند خودداری کنید)
- برای کاهش درد و خارش، کمپرس خنک را روی ناحیه فرج قرار دهید.
- از پدها یا تامپون های معطر خودداری کنید.
- از ورزشها یا فعالیتهایی که مستقیماً به فرج فشار وارد میکنند، مانند دوچرخهسواری و اسبسواری اجتناب کنید .
- ۵ تا ۱۰ دقیقه حمام نشسته در آب گرم بگیرید، سپس ناحیه را با یک لایه نازک مرطوب کنید
- علاوه بر درمان های خانگی، برخی مطالعات نشان می دهد که روش های کم خطر مانند یوگا و طب سوزنی ممکن است در کاهش درد ناشی از ولوودینیا مفید باشند. در حالی که ممکن است شواهد زیادی برای نشان دادن اثربخشی وجود نداشته باشد، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که با پزشک خود صحبت کنید که آیا این تکنیک ها برای شما منطقی هستند یا خیر.
عوارض ولوودینیا
عوارض پزشکی کمی در ارتباط با ولوودینیا وجود دارد. اما درد فرج یا واژن می تواند عوارض خاصی را از نظر احساسی یا روانی به همراه داشته باشد. برخی از زنان مبتلا به ولوودینیا ممکن است از درمانهای روانشناختی که آرامسازی یا تکنیکهای مقابله با درد را آموزش میدهند، بهره ببرند. سکس درمانی ممکن است به افراد یا زوج هایی که به دلیل ولوودینیا مقاربت دردناکی دارند نیز کمک کند.
کلام آخر
ولوودینیا یا درد مزمن فرج عارضه شایعی است که ممکن است در هر سنی در زنان ایجاد شود. درد و ناراحتی این عارضه امروزه به خوبی با روش هایی قابل مدیریت می باشد.
۰ دیدگاه