پس از هفته ها درمان و ماه ها یا حتی سال ها برنامه ریزی، بالاخره روز انتقال جنین شما فرا رسید. از یک طرف، روزی است که منتظرش بودید. از سوی دیگر، این آغاز مضطرب ترین زمان است، زیرا منتظر می مانید تا بفهمید باردار هستید یا خیر. برای کمک به شما در طی دو هفته آینده، نکات، توصیه ها و چند باید و نباید مفید بعد از انتقال جنین را گرد هم آورده ایم تا شانس موفقیت بارداری شما را افزایش دهیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در این خصوص بدانید.
مراقبت های بعد از آی وی اف
IVF اقدامی است که در آن جنین لقاح داده شده به رحم مادر منتقل می گردد پس از انجام انتقال جنین، چند نکته اضافی وجود دارد که باید در مرحله نهایی فرآیند IVF به خاطر داشته باشید تا بهترین شانس ممکن برای موفقیت درمان داشته باشید. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. خانم دکتر شبنم سالمی بهترین متخصص درمان ناباروری در اهواز هستند.
مراحل آی وی اف
آی وی اف یک روش نوین در درمان علم نازایی است، آی وی اف طی چهار مرحله انجام می شود:
مرحله اول: در ابتدا داروهای برای بیمار تجویز می شود تا با مصرف آن تعداد تخمک ها به اندازه مناسب برسد.
مرحله دوم: سپس تخمک ها را با سوزن مخصوصی در اتاق عمل با یک بیهوشی سرپایی و کوتاه مدت تحت عنوان عمل برداشت تخمک یا پانکچر، تخمک ها برداشته می شود.
مرحله سوم: در مرحله سوم تخمک ها را در آزمایشگاه جنین شناسی در کنار اسپرم قرار داده، لقاح اسپرم و تخمک در این مرحله صورت می گیرد و جنین تشکیل می شود.
مرحله چهارم: در نهایت جنین تشکیل شده دو، سه و یا پنج روز را به داخل رحم مادر انتقال داده می شود. در مورد روش های تشخیص ناباروری بیشتر بدانید.
آیا احتمال دارد پس از انجام آی وی اف فرد باردار نشود؟
میزان موفقیت ناباروری با انجام آی وی اف در هر دوره احتمال باروری ۳۵ تا ۴۰ درصد خواهد بود، ولی این میزان از درصد بارداری در افرادی که سابقه بارداری دارند، به ۵۰ درصد افزایش می یابد و در افرادی که ذخیره تخمدانی پایین دارند و بیش از سن ۴۰ سال را دارند این میزان از موفقیت کاهش می یابد. در مورد بارداری و روش میکرواینجکشن بیشتر بدانید.
مراقبت های بعد از درمان ناباروری با آی وی اف
پس از انتقال جنین از نظر پزشکی نیاز به هیچ گونه اقدام خاصی نیست و بیمار می تواند بلافاصله پس از انتقال جنین به انجام فعالیت های روز مره خود بپردازد، ولی آنچه به بیمار توصیه می شود این است که:
- در زمان استحمام از آب گرم استفاده نکنند، همچنین بهتر است از استخر، سونا و جکوزی بپرهیزند. از انجام فعالیت های سنگین ورزشی خودداری نمایند. ولی جالب است بدانید که پس از انجام آی وی اف نیازی به استراحت مطلق نیست و فرد پس از انجام آن می تواند به فعالیت های روزمره خود بپردازد.
- اگر می توانید از کار خود مرخصی بگیرید. استراحت در رختخواب ضروری نیست، اما مطمئناً داشتن آرامش بسیار کمک کننده می باشد. همه چیز را به آرامی بردارید و سعی کنید کارهای آرامش بخش نظیر خواندن کتاب، خوردن غذای مورد علاقه و گوش دادن به موسیقی آرامش بخش را انجام دهید. اگر باید به سر کار بروید، با در نظر گرفتن نظر متخصص زنان خود رفتار کنید و از انجام کار یدی سنگین پرهیز کنید.
- یک رژیم غذایی فوق العاده سالم و مغذی داشته باشید. همانطور که در دوران بارداری دوست دارید غذا بخورید. توجه داشته باشید تا مطمئن شوید که انواع میوه ها و سبزیجات تازه، لبنیات، ماهی، گوشت و چربی های سالم مانند روغن زیتون را دریافت کنید. اگر هنوز شروع نکرده اید، به یاد داشته باشید که مکمل اسید فولیک خود را مصرف کنید.
- سعی کنید سطح استرس خود را مدیریت کنید. تحقیقات نشان میدهد که بسیاری از افراد پس از روز انتقال جنین خود با افزایش کورتیزول مواجه میشوند، بنابراین بسیار طبیعی است که در روزهای بعد احساس اضطراب زیادی داشته باشید. آرامش خود را حفظ کنید. در حالی که هیچ شواهد علمی مبنی بر اینکه استرس بر میزان موفقیت تأثیر منفی می گذارد وجود ندارد، اما سلامت روانی و عاطفی شما در درجه اول اهمیت قرار دارد.
- انجام تست بارداری زودهنگام فایده ای ندارد. ما این را نمی گوییم تا زمان انتظار شما را دشوارتر کنیم و می دانیم که این وسوسه وجود دارد، اما دلایل محکمی برای عدم توصیه ما وجود دارد. پس از یک دوره درمان IVF، داروهای هورمونی که به شما داده شده است ممکن است همچنان در جریان خون شما در گردش باشد و احتمالاً منجر به مثبت کاذب شود. از سوی دیگر، اگر آزمایش شما منفی بود، ممکن است این نیز اشتباه باشد زیرا آزمایش را خیلی زود انجام داده اید. در هر صورت، «نتیجه» قابل اعتماد نیست.
- به مصرف داروهای خود تا پایان دوز های تجویزی ادامه دهید. ممکن است وسوسه به ترک رژیم دارویی شوید اما بدانید این کار اشتباه است و موفقیت ivf را کاهش می دهد. شایان ذکر است که مصرف مداوم پروژسترون چه از طریق شیاف واژینال، تزریق یا هر دو، انقش مهمی در کمک به لانه گزینی و حفظ بارداری در روزهای اولیه دارد.
آیا درمان ناباروری با آی وی اف عوارض دارد؟
یکی از سوالات شایع در میان افرادی که کاندید درمان ناباروری آی وی اف هستند این است که، آیا این روش درمانی عوارض دارد. البته روش درمان ناباروری آی وی اف عوارض وجود دارد اما این نوع عارضه ها قابل کنترل هستند. یکی از عوارض این روش درمانی آب آوردن شکم است که معمولا این نوع عارضه زمانی اتفاق می افتد که تعداد تخمک ها زیاد باشد که می توان آن را با مصرف دارو کنترل نمود و از بروز آن پیشگیری کرد. از دیگر عوارض این روش احتمال پیچ خوردگی تخمدان به دلیل بزرگی آن وجود دارد که این نوع عارضه هم قابل کنترل خواهد بود.
درمان ناباروری با آی وی اف چقدر به طول می انجامد؟
مدت زمان پروسه درمان ناباروری آی وی اف بسته به ذخیره تخمدانی هر فرد متفاوت خواهد بود. گاهی اوقات ممکن است بسته به ذخایر تخمدانی این پروتکل یک فرد این پروسه درمانی ۱۵ روز و در فرد دیگر ۴۵ روز به طول بیانجامد. برخی از پروتکل ها ممکن است لازم باشد تا دو بار وارد سیکل شود و تخمک گیری از آن صورت بگیرد. اما آنچه بیمار باید درنظر گرفته شود این پروسه درمانی حدود دو ماه زمان نیاز خواهد داشت.
هر فرد چند مرتبه می تواند آی وی اف انجام دهد؟
تعداد کل دوره ای که بیمار می تواند وارد سیکل آی وی اف شود و تخمک گیری انجام دهد شش مرتبه خواهد بود. بدین معنا که هر فرد حداکثر می تواند شش مرتبه آمپول های آی وی اف را دریافت نمایید و شش مرتبه می تواند پانکچر شود، ولی تعداد انتقال نامحدود خواهد بود.
کلام آخر
درمان ناباروری آی وی اف یک روش درمانی موثر بوده، که عوارض ناشی از آن قابل کنترل خواهد بود. مادر شدن غیر ممکن نیست، در صورتی که به هر دلیل قادر به بارداری نیستید می توانید با مراجعه به یک متخصص نازایی به بررسی مشکل خود بپردازید تا پس از اقدام درمانی لازم بتوانید باردار شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین متخصص نازایی در اهواز مراجعه نمایید .
سلام و خسته نباشید
من حدود شش روز میشه ای وی اف کردم اونجا بهمون گفتن سه چهار روز استراحت کافیه ولی من چون شغلم تکنسین رادیولوژیه و با اشعه ایکس کار میکنم نمیدونم سر کار برم یا نه ، دسترسی به دکترم رو هم ندارم ، لطفا منو راهنمایی کنین که تا مشخص شدن جواب مرخصیمو تمدید کنم یا میتونم سرکار برم
سلام
در صورتی که در محیط کار به صورت دائم در معرض اشعه قرار دارید بایستی کل دوره بارداری از کار کردن اجتناب ورزید.
سلام من ۳۹سالمه یه دختر سه ساله دارم که کاملا سالمه سال قبل یه سقط درماه دوم بارداری داشتم درهفته هشتم قلب جنین دیگه نزد ومرده بود و سفطش کردم و دوباره امسال باردارشدم و چندروز پیش مجبورشدم جنین نوزده هفته ام رو سقط کنم بدلیل نقص micrognathia با اینکه تست آمینوسنتز کاملا سالم بود ولی فک جنین اصلا رشد نکرده بود وناقص بود دکتر پریناتولوژیست نامه سقط داد و سقط کردیم 😢 آیا برای من امکان انجام آی وی اف هست که بتونم با روش pgs جنین کاملا سالم بدون نقص ژنتیکی داشته باشم ؟! ودیگه تجربه تلخ سقط رو نداشته باشم تا وقتی که هنوز تخمک دارم و میتونم باردارشم ! منوهمسرم هیچ نسبت فامیلی نداریم هیچ بیماری یا نقص کرونوزومی یا ژنتیکی هم نداریم خودمون یا خانواده و فامیل
بارداریهام همه طبیعی بدون قرص و دارو و روشهای کمک بارداری بوده تا الان 🙏🏼
چون ژن بیماری مشخص نشده نمیتونید pgd انجام بدید pgs هم یک چیز ١٠٠ در ١٠٠ نیست خطای زیادی دارد