سرطان های زنان بیماری های پیچیده ای هستند که سالانه تعداد زیادی از زنان درگیر آن می شوند، این سرطان ها در صورتی که در زمان درست و به موقع تشخیص داده شوند، به راحتی قابل درمان هستند و در زمان کوتاهی مشکل بیمار درمان می شود و فرد می تواند سال های زیادی زندگی عادی را سپری کند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد درمان سرطان زنان بدانید.
انواع سرطان های زنان
در ادامه در مورد انواع سرطان های زنان توضیح مختصری آورده شده است:
- سرطان تخمدان: علائم خاصی از سرطان تخمدان وجود ندارد و اغلب با علائمی که در دستگاه گوارش و مثانه مشاهده می شود اشتباه گرفته می شود، به خصوص اگر علائم مداوم باشد. شایع ترین علائم عبارتند از تورم شکم، احساس نفخ، هضم ضعیف، یبوست یا اسهال، و میل مکرر به ادرار کردن.
- سرطان آندومتری: علائم شامل هر نوع خونریزی تناسلی، ترشحات غیر طبیعی واژن و درد لگن است.
- سرطان دهانه رحم: اغلب بدون علامت، به ویژه در مراحل اولیه. ممکن است با خونریزی بعد از مقاربت، بین قاعدگی یا در طول یائسگی همراه باشد. ترشحات خونی یا بدبو از واژن ممکن است در برخی موارد وجود داشته باشد.
پیشگیری از سرطان زنان
تشخیص زودهنگام گاهی اوقات بهترین پیشگیری است. در ادامه اهمیت تشخیص زود هنگام در انواع سرطان ها آورده شده است:
- سرطان تخمدان: هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از این نوع سرطان وجود ندارد. به این ترتیب، تشخیص در مراحل اولیه که در آن بیماری قابل درمان تر است، بهترین روش پیشگیری در نظر گرفته می شود. سونوگرافی ترانس واژینال در بیماران پرخطر یا علامت دار نقش کلیدی دارد.
- سرطان آندومتری: سرطان آندومتر قابل پیشگیری نیست، اما می توان با اجتناب از درمان جایگزینی هورمونی تنها با استروژن، حفظ وزن مناسب و انجام تمرینات بدنی روزانه، خطر را کاهش داد. در صورت داشتن سابقه ژنتیکی یا شخصی خطر یا مصرف تاموکسیفن، پیگیری معاینات زنان و زایمان خطر ابتلا را کاهش می دهد. شما باید در اسرع وقت پس از خونریزی دستگاه تناسلی به دنبال یائسگی به متخصص زنان مراجعه کنید.
- سرطان دهانه رحم: پیشگیری باید طی سه سال پس از شروع روابط جنسی در هر سنی یا حداکثر تا ۲۱ سالگی آغاز شود. سیتولوژی دهانه رحم و واژن (تست پاپ یا اسمیر) سلول های غیر طبیعی را که سرطان هنوز رشد نکرده است، شناسایی می کند. آزمایش HPV تعیین می کند که آیا شما این عفونت را دارید یا خیر و اگر چنین است، نوع آن را تعیین می کند.
عوامل خطر ابتلا به سرطان زنان چیست؟
عوامل خطر سرطان های زنانه شامل عوامل ارثی یا سابقه ابتلا به سرطان سینه است. اغلب پس از یائسگی و در زنانی که بچه دار نشده اند، خطر بیشتر در ابتلا به سرطان وجود دارد. علل دیگر چاقی و درمان جایگزینی هورمونی فقط با استروژن است. برای سرطان دهانه رحم، خطر در زنانی که تعداد شرکای جنسی زیادی دارند، آنهایی که در سنین پایینتر (زیر ۱۸ سال) از نظر جنسی فعال میشوند، کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و سیگاریها افزایش مییابد. بالاتر از همه، زنان آلوده به HPV و زگیل تناسلی در معرض خطر بالایی هستند. درمورد واکسن گارداسیل بیشتر بدانید.
سرطان های زنان چگونه تشخیص داده می شوند؟
در ادامه نحوه تشخیص هر یک از سرطان های زنان شرح داده شده است:
سرطان تخمدان
سرطان تخمدان با موارد زیر شناسایی می شود:
- سونوگرافی ترانس واژینال یا ترانس رکتال: این تست ها دارای دقت تشخیصی فوق العاده بالایی هستند.
- بررسی آزمایش خون
- تست های تصویربرداری: CT، سونوگرافی شکم، MRI، PET-CT.
- کاوش جراحی: تایید و درمان هر بیماری که در شکم وجود دارد.
سرطان آندومتری
- سونوگرافی ترانس واژینال یا ترانس رکتال برای بررسی خصوصیات و ضخامت آندومتر.
- سیتولوژی آندومتر: نمونه ای از داخل رحم در حین ملاقات گرفته می شود و برای اهداف جهت گیری استفاده می شود.
- بیوپسی آندومتر در طول مشاوره بیمارستان: نمونه آندومتر استخراج شده است. نیازی به بیهوشی نیست.
- کورتاژ آندومتر: شامل برداشتن نمونه بزرگتری از اندومتر است. تحت بیهوشی انجام می شود.
- هیستروسکوپی: روشی که برای مشاهده حفره رحم با استفاده از دوربین استفاده میشود که معمولاً در طول ویزیت بیمارستان انجام میشود. در حین انجام هیستروسکوپی می توان بیوپسی آندومتر را به صورت هدفمند در هر ناحیه مشکوک انجام داد.
سرطان دهانه رحم
- معاینه بالینی، شامل معاینه و لمس دهانه رحم. کولپوسکوپی (با نمای بزرگ شده) به تجسم ضایعاتی که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند کمک می کند.
- سیتولوژی.
- بیوپسی از هر ناحیه مشکوک، در طول ویزیت بیمارستان؛ نیازی به بیهوشی نیست همچنین ممکن است در حین ویزیت بیمارستان با اسکالپل الکتریکی انجام شود که در این صورت از بی حسی موضعی استفاده می شود.
- Conization: بیوپسی مخروطی شکل که امکان مطالعه جامع تری از ضایعه را نسبت به نمونه برداری معمولی فراهم می کند.
کلام آخر
سرطان زنان یکی از بیماری های حاد است که در صورتی که در زمان درست و توسط متخصص زنان حرفه ایی تشخیص و درمان شود، هیچ خطری جانی بیمار را تهدید نمی کند و بیماری به سادگی و در زمان کوتاهی قابل درمان می باشد. دکتر شبنم سالمی یکی ازبهترین متخصص زنان و زایمان در اهواز هستند که تعداد زیادی از زنانی که به سرطان دچار شده اند را با موفقیت درمان کرده اند و به زندگی باز گردادنده اند.
۰ دیدگاه